LEVERANSVILLKOR

Att handla hos oss ska vara en positiv upplevelse från order till leverans. Vårt mål är att leverera alla produkter snyggt och väl förpackat. För att minimera miljöpåverkan återanvänder vi så mycket emballage som möjligt.

Leveranstid 

Leveranstiden är som standard  3-5 arbetsdagar avseende lagervaror. Under juli månad och allmänna helgdagar kan leveranstiden uppgå till 5-7 dagar. När leveranstid anges med dagar eller veckor är dessa ungefärliga och avser arbetsdagar. Vid mer än 5 arbetsdagars försening kontaktas du för ny leveranstid.

Vi reserverar oss för oförutsedda förseningar i leveranser som beror på våra leverantörer eller postgången. Ersättning utgår inte vid en eventuell leveransförsening. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar.

Frakt

Vi erbjuder leveranser till följande länder: Sweden, Denmark, Finland, Netherlands, Belgium, France and Germany.

Vi skickar dina varor med DHL eller Posten AB. Alla leveranser till ombud avisreras via SMS eller e-post, var därför noggrann när du anger dina uppgifter.

När du fått en avisering via SMS, brev eller via e-post finns ditt paket att hämtas ut hos anvisat ombud. Ta med dig sändningsnumret, ev. PIN-kod samt din legitimation. Paketet ligger kvar hos ombudet i 14 dagar därefter skickas paket tillbaka till Hayven (läs mer om detta under outlösta paket.)

Leverans inom Sverige

69 kr till ombud *
*Fraktkostnad 69-399 kr kan tillkomma vid skrymmande och extra tunga leveranser

Mindre varor som kan skickas med Posten varubrev, skickas hem till dig. Om paketet är för stort för din brevlåda kommer du att få en avisering  om var ditt paket finns att hämtas.

Till Ombud  – Leverans sker till ett ombud nära dig. Det är DHL och Posten AB system som väljer vilket ombud som ligger närmast, utifrån ditt postnummer.

Hemleverans - För hemleverans av tyngre och skrymmande paket kan detta val göras i kassan. Om ditt paket levereras direkt hem till dig med DHL kommer detta ske helgfria vardagar under dagtid och du blir aviserad om leveransdag samt tidsintervall som du behöver vara tillgänglig för att ta emot leveransen. Om du skulle missa mottagande av leveransen kan DHL köra ut det till dig igen. Då tillkommer en kostnad på 150 SEK till fraktbolaget som faktureras via Hayven.

Observera att Hayven inte står eventuella tillkommande avgifter eller andra kostnader för leveranser till länder utanför Sverige utan detta är till fullo kundens ansvar.

Hayven debiterar 400 SEK inom Sverige och 700 SEK för andra EU länder för outlösta paket för att täcka våra frakt- och expediering kostnader. Outlösta paket omfattas ej av ångerrätten enligt distans- och hemförsäljningslagen.

Leverans utanför Sverige
Leveranskostnad baseras på vikt och beräknas i kassan.